Estació ZAL Riu Vell de l'L-10 Sud

L‘L-10 Sud del metro de Barcelona tindrà diumenge, 7 de novembre, tres estacions més, que estendran el recorregut d’aquesta línia. Es tracta de les parades de Port Comercial – La Factoria, Ecoparc i ZAL – Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell, que s’han construït sobre un viaducte que s’eleva durant tres quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca.

En aquest tram, que entrarà en funcionament aquest diumenge, 7 de novembre, segons ha informat el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digital i Territori, el metro discorre en superfície, mentre que la resta d’estacions del sistema L9-L10 són soterrades. Segons el govern, el nou tram està previst que transporti un milió de passatgers anuals.

La posada en marxa de les tres estacions ha suposat una inversió en conjunt de 120 milions d’euros. Les parades se sumen a les vuit que la línia té actualment en servei: Collblanc, Torrassa, Can Tries – Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. 

Vuit estacions noves des del 2019

L’entrada en funcionament de les tres estacions, però, arriba amb sis mesos de retard. S’afegiran a les cinc enllestides des del 2019 de l’L9 i l’L10: Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i la de la Zona Franca, que es va estrenar el febrer del 2020. A la Zona Franca quedarà pendent posar en marxa una altra estació, la de Motors, que està prevista que estigui llesta el 2026.