Aquest matí a l'estació de Passeig de Gràcia hi havia més informadors que un dia habitual... "Se acaba la línea, el tren vuelve atrás." Però la poca afluència de passatgers a les portes d'un dia festiu no els ha donat gaire feina. Tot i així, sempre hi ha qui necessita ajuda. "Hem arribat aquí i ara em fan recular” "Jo no m'havia assabentat de res, ningú ens ha dit res" Els talls de l'L2 en el tram de la Sagrada Família a Passeig de Gràcia, que s'allargaran fins dilluns, serviran per fer una prova pilot que pretén reduir les vibracions que noten els veïns propers a línia. NÚRIA PUJADAS Els veïns ja fa molt temps que es queixen. De fet la Generalitat i TMB ja van prendre una primera mesura que va ser reduir la velocitat de pas dels combois. Tot i així no ha estat suficient i esperen que les proves d'aquests dies serveixin per trobar una solució definitiva. Els treballs se centraran aquests dies a canviar l'element que subjecta la via a terra. XAVIER FLORES, director general d'Infraestructures "Tenim un focus que és el pas del comboi, que provoca vibració a la via, al terra i després puja cap als edificis. Es tracta d'esmorteïr aquesta transmissió". Mentre duren els talls, els usuaris de l'L2 poden utilitzar les estacions del Clot i la Universitat, de l'L1, com a alternativa per no topar-se amb les obres. El bus és l'altra opció. L'H12, el 7 i el 62 connecten Passeig de Gràcia i La Monumental, mentre que el V21 va de la Sagrada Família a La Monumental. Trobar una solució a les vibracions corre pressa als veïns, però la Generalitat encara no té un calendari concret. De moment aquesta prova pilot s'acabarà durant aquests dies. Llavors, caldrà esperar un període de dos mesos per valorar els canvis i decidir si aquesta n'és la solució definitiva.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha enviat un comunicat en què explica que des de fa mesos intenten resoldre el problema de les vibracions en el tram comprès entre les estacions de Passeig de Gràcia i la Sagrada Família, juntament amb els tècnics de TMB. Territori reconeix que les vibracions, tot i que no poden malmetre els edificis, sí que són molestes per als veïns.

Fins ara s’ha estudiat la interacció de diversos factors que poden ser l’origen del problema, un dels quals pot ser que la via és diferent en aquest tram respecte de la resta de la xarxa de metro, ja que aquí el túnel es va fer més petit del que és habitual.

Per als desplaçaments amb origen o destinació al tram interromput, les línies de bus H12, 7 i 62 connectaran les estacions de Passeig de Gràcia, Tetuan i La Monumental. A més, la línia de bus V21 circula entre la Sagrada Família i La Monumental, i també es pot utilitzar l’L4 de Girona, que és a 300 metres de la de Tetuan.