La Guàrdia Urbana ha detectat nombroses irregularitats en un altre cap de setmana de controls de bicitaxis. De fet, els agents han hagut d’immobilitzar i traslladar al dipòsit municipal uns quants vehicles. Fa mesos que l’Ajuntament controla que es compleixi la normativa. De fet en va regular la circulació a través d’una ordenança que els obliga a estar registrats, disposar d’assegurança i circular pels espais que els corresponen.

Fins a 2.000 denúncies en poc més de mig any

En poc més de sis mesos, de gener a mitjans juliol, la Guàrdia Urbana ha interposat gairebé 2.000 denúncies a bicitaxis i altres vehicles de mobilitat personal que es dediquen a activitats econòmiques. La majoria de les multes han estat o bé per aparcar fora dels espais habilitats, o bé per circular fora dels itineraris autoritzats.

Precisament per protegir les zones on es detectava més aglomeració de bicitaxis, el consistori va habilitar dues rutes a Ciutat Vella. Aquests itineraris són els únics on es permet circular aquests vehicles.

Les empreses de bicitaxis demanen més parades autoritzades

Algunes de les empreses que ofereixen tours en bicitaxi per Barcelona, com Funky Cycle, asseguren que estan d’acord que s’incrementin els controls. Demanen, però, que es millori la senyalització de les parades autoritzades i que se n’habilitin més. Ara, diuen, només n’hi ha dues a tota la ciutat. “Habitualment ens hi trobem bicis o motos aparcades”, ha explicat a betevé Julien Lepri, gerent de Funky Cycle.