Foto: Josep Casulleras / Vilaweb

Un incendi ha obligat a desallotjar l’estació de metro de Diagonal (L3) aquest dimarts al matí, i a tancar-ne tots els accessos. Segons ha informat TMB, els usuaris del transport públic han estat evacuats per la presència de fum que, tal com s’ha pogut veure en les imatges que ha compartit un dels passatgers afectats, procedia d’un foc a les vies i just a sota d’un comboi que, en aquells moments, estava aturat a l’estació. En el vídeo, es veu com un operari del metro utilitza un extintor per intentar apagar les flames. Un treballador de TMB ha hagut de ser atès per inhalació de fum.

Els Bombers de Barcelona, que han intervingut al passeig de Gràcia amb el carrer del Rosselló, han donat el foc per controlat cap a les deu del matí. Segons han informat en una piulada a Twitter, el foc s’ha originat per una sobrecàrrega elèctrica que ha afectat el cablejat. TMB nega, però, que el comboi estacionat hagi quedat malmès per dins.

La incidència ha obligat a aturar el servei a bona part de l’L3. Aquesta línia de metro ha quedat paralitzada entre Liceu i Vall d’Hebron, deixant sense servei les parades de Catalunya, Passeig de Gràcia, Diagonal, Fontana, Lesseps, Vallcarca i Penitents. Poc abans de les 11.45 s’ha restablert el servei.

Mentre ha durat el tall, s’ha habilitat un servei especial de bus per recórrer el tram comprès entre Catalunya i Vall d’Hebron. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

L’incendi ha obligat a desviar també les línies 22 i 24 d’autobús de TMB. En aquest cas, però, la circulació s’ha normalitzat poc abans de les deu del matí.