Càmera radar a Màlaga

En les últimes hores, està circulant en xarxes socials com WhatsApp la imatge, captada suposadament a Barcelona, d’un radar instal·lat en un cotxe policial sense logotip atribuït a la Guàrdia Urbana.

Però la imatge no és de la ciutat ni el cotxe pertany a la Guàrdia Urbana. Aquesta fotografia en concret és de la ciutat de Màlaga i el cotxe és de la policia local d’aquesta ciutat. Alguns usuaris de les xarxes socials sí que s’han fet ressò d’aquest radar situant-lo correctament a Màlaga.

Aquesta setmana ha començat una campanya de la DGT per reduir la velocitat de molts carrers de 50 a 30 km/h. La implantació d’aquesta normativa, que a Barcelona ja fa anys que s’aplica a molts carrers, ha fet que ciutats com Màlaga hagin instal·lat radars mòbils a diversos punts.

La Guàrdia Urbana sí que té un cotxe sense logotip

La Guàrdia Urbana sí que té, però, un cotxe sense logotip per detectar excessos de velocitat i altres infraccions de trànsit. El vehicle funciona des de l’any 2017. La càmera que té instal·lada és molt menys prominent i queda més integrada en el retrovisor de la patrulla.

La càmera del cotxe sense logotip de la Urbana
Cotxe no logotipat Urbana
El cotxe sense logotip de la Urbana