Horari metro Barcelona Nadal 2021

El transport públic modifica els seus horaris pel Nadal 2021 amb l’objectiu que tothom pugui anar i tornar a casa amb més facilitat. D’aquesta manera, canvien l’horari durant les festes nadalenques les línies d’autobús de TMB, el metro de Barcelona, el TRAM, els trens de Rodalies i els Ferrocarrils de la Generalitat s’adapten i canvien la freqüència de pas. A continuació detallem l’horari de cadascun dels transports.

Horari del metro de Barcelona pel Nadal 2021

El metro de Barcelona és una de les opcions més utilitzades per moure’s per la ciutat durant els dies de Nadal i la més recomanada per evitar els embussos de trànsit. Si tries el metro per moure’t, aquests són els horaris per les festes:

  • 24 de desembre – nit de Nadal: El servei de metro funcionarà fins a les 23 h durant la nit del 24 de desembre. Els combois faran l’última sortida de les terminals una hora abans, a les 22 h.
  • 25 de desembre – dia de Nadal: El metro obrirà a les 5 h, però a causa de les noves restriccions de mobilitat cancel·la el servei ininterromput durant tota la nit. Tancarà a les 2 h.
  • 26 de desembre – Sant Esteve: El metro estarà obert i tancarà a les 0 h, com qualsevol diumenge.
  • 31 de desembre – nit de Cap d’Any: Igual que el dia de Nadal el servei ininterromput durant tota la nit s’ha cancel·lat i tancarà a les 2 h.
  • 1 de gener – any nou: El metro estarà obert però, de nou, no oferirà el servei ininterromput durant tota la nit. Tancarà a les 2 h.
  • 5 de gener – nit de Reis: Es mantindran els horaris habituals en vigília de festiu. És a dir, el metro de Barcelona obrirà a les 5 h i funcionarà fins a les 2 h.
  • 6 de gener – dia de Reis: Horari habitual dels dies festius, des de les 5 i fins a les 0 h.

Horari dels autobusos de TMB per Nadal

Els autobusos de TMB també alteraran els horaris amb motiu del Nadal 2021. Segons ha informat l’ATM, aquests són els horaris previstos:

  • 24 de desembre – nit de Nadal: Igual que el metro, les línies de bus de TMB circularan fins a les 23 h. Això vol dir que faran l’última sortida a les 22 h.
  • 31 de desembre – nit de Cap d’Any: Els busos de TMB mantindran l’horari habitual d’un dia feiner, sense alterar el servei.
  • 5 de gener – nit de Reis: El servei de bus mantindrà els horaris habituals.

Horaris del TRAM, FGC i trens de Rodalies per Nadal

El TRAM, els trens de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat també funcionaran fins a les 23 h la nit de Nadal. La nit del 31 de desembre a l’1 de gener, el servei s’allargarà fins a les 2 h. En canvi, Rodalies no allargarà el servei i mantindrà l’horari habitual d’un dia feiner. L’endemà, el dia de Cap d’Any, els trens de Rodalies començaran a circular a partir de les 7 h.

Tot i que el transport s’adapta al confinament nocturn, el servei de NitBus manté els horaris i serveis habituals per facilitar la mobilitat dels treballadors que ho necessitin.

Mesures per la covid al transport públic

L’ATM recorda als usuaris del transport públic que per prevenir contagis de covid-19 cal portar la mascareta ben posada i mantenir silenci durant el trajecte.