Registre patinets elèctrics

(ACN) El 42 % dels homes i el 33 % de les dones que es mouen en vehicle de mobilitat personal, com els patinets, creuen el semàfor en vermell. Aquesta és una de les conclusions d’una anàlisi feta pel RACC sobre els comportaments de risc que tenen homes i dones quan es desplacen per Barcelona.

Els homes prenen més riscos que les dones

L’estudi s’ha fet basant-se en més de 9.000 observacions i conclou que els homes prenen més riscos que les dones i tenen comportaments més inadequats. A peu, el 44 % dels homes i el 38 % de les dones creuen el carrer per fora del pas de vianants. La situació millora pel que fa a la bicicleta, ja que menys del 5 % d’ambdós gèneres passen en vermell, però el 74 % de les dones no indiquen el gir abans de fer la maniobra (70 % dels homes).

En moto, el 40 % de les dones indiquen el canvi de carril, però només ho fan el 28 % dels homes. Per últim, l’estudi no percep diferències significatives de gènere quan es va en cotxe. En línies generals, la majoria respecta els semàfors i senyalitzen els canvis de carril quan condueixen.

El president del RACC, Josep Mateu, ha destacat que l’organització que presideix “fa temps que ha posat el focus en analitzar la mobilitat amb perspectiva de gènere”. Ha recordat que enguany van presentar un estudi que va concloure que el 40 % de les dones ha patit una situació d’assetjament físic o verbal mentre es desplaçaven de dia per Barcelona, enfront del 24 % dels homes.