Els taxistes estan obligats a acceptar els gossos pigall als seus vehicles. Ho diu la Llei 19/2009 però no sempre es compleix. El Juanjo, invident de naixement, ja ho ha experimentat en diverses ocasions. Fa uns dies va demanar un taxi a través de l’aplicació Free Now però, segons afirma, el conductor es va negar a agafar-lo perquè amb ell havia de pujar el Wurst, el seu gos pigall.

Sancions de 251 a 1250 euros

El Juanjo ja ha denunciat els fets a través de les xarxes socials, en què ha obtingut el seguiment de milers d’internautes, i davant de l’Institut Metropolità del Taxi.

Per completar la denúncia necessita el número de matrícula i el de llicència, una informació que, segons afirma, des de l’aplicació es neguen a facilitar-li degut a la Llei de protecció de dades. L’Institut Metropolità del Taxi assegura que un cop rebi la denúncia es posarà en contacte amb l’empresa per obtenir totes les dades necessàries. A partir d’aquí haurà d’esclarir els fets i si escau sancionarà el conductor. Les multes poden oscil·lar entre els 251 i els 1250 euros.

Free Now pren mesures

La plataforma a través de la qual va reservar el taxi el Juanjo assegura que té tolerància zero amb qualsevol mena de discriminació i per això ja ha bloquejat preventivament el conductor. Els portaveus de Free Now asseguren que des que es van assabentar de l’incident mantenen contacte amb l’afectat per assessorar-lo sobre els passos que ha de seguir per denunciar i que col·laboraran amb les autoritats del taxi perquè puguin prendre les mesures oportunes.

Una situació que es repeteix

No és la primera vegada que el Juanjo i el seu acompanyant no poden pujar a un taxi. L’agost del 2016 també van denunciar una situació similar. En aquest cas, el taxista va negar-se a portar el gos al vehicle, tret que anés al maleter. Dos anys més tard la situació va repetir-se. El Juanjo va demanar un vehicle a través de Mytaxi i el conductor quan va veure que anava acompanyat del Wurst va marxar del lloc sense donar explicacions. La plataforma a la qual pertanyia el taxista va prendre mesures i a més d’expulsar-lo va denunciar-lo davant l’Institut Metropolità del Taxi.