Un cartell ben gros deixa clar que aquí els taxistes no hi poden desencotxar. Però no tothom no s'ho pren igual i alguns esperen clients a la sortida nord de l'estació de Sants, la que toca a la plaça dels Països Catalans. Una pràctica que ara no es pot fer però que canviarà. Adif ha cedit a les demandes dels xofers, de l'Ajuntament i dels usuaris i aviat es deixarà que els taxis tinguin una parada aquí. Per fer-ho caldrà obrir un carrer al costat del parc de l'Espanya Industrial i connectar aquesta parada amb l'actual, la de la plaça de Joan Peiró. EDUARD FREIXEDES, regidor de Mobilitat "La idea és que tu tindràs una parada, tindràs la graella al darrere. I després també tindràs parada al davant. Per tant, surtis per la parada que surtis tindràs una parada de taxis." Els taxistes celebren la decisió, sobretot perquè evitarà la picaresca entre els companys de professió. MANUEL CUADRADO, taxista "Llegan ahí, les levantan la mano y les cogen. O sea eso, y aquí chupando cola y luego llegan por allí y lo cogen. Por lo tanto, lo mejor es la parada." JORDI MOLINA, taxista "Muchas veces me ha pasado, de dejar allí pasaje y quererse subir y mandarlos aquí a esta parada. Pero hay gente que no lo hace, entonces llega, coge y claro, tu estás aquí en la parilla y aquí te quedas la hora o lo que tengas que esperar, depende del movimiento que haya." També diuen que serà millor per als viatgers, que tindran una parada a cada sortida de l'estació. ELÍAS REY, taxista "Van a tener las dos opciones, por un lado y por el otro. Van a poder salir por los dos lados y tendrán su servicio por los dos lados. De esta manera, tal como está pues salen un poco desorientados y no saben donde van." Encara no hi ha data per a la posada en marxa de la nova parada, però quan estigui enllestida caldrà canviar aquests cartells de l'estació de Sants, que actualment dirigeixen els viatgers cap a la parada de Joan Peiró.

El nou carril per a taxis que unirà la plaça de Joan Peiró amb la dels Països Catalans és la proposta que l’Institut Metropolità del Taxi va llançar dimecres, en una reunió, als responsables d’Adif. Creuen que és la millor manera de donar servei als usuaris que surten de l’estació per la plaça dels Països Catalans.

Els taxistes s’havien manifestat per queixar-se de la situació en què es trobaven. Al març van bloquejar l’estació de Sants com a mesura de protesta. Criticaven que malgrat que en l’actualitat només està permès encotxar a la plaça de Joan Peiró hi ha taxistes que, amb picaresca, accepten nous clients quan desencotxen el taxi a la plaça dels Països Catalans. Des de l’Ajuntament, el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, assegura que amb la nova parada permetrà aturar aquesta pràctica i, a més, s’aconseguirà que els usuaris -molts dels quals turistes- puguin agafar els taxis a banda i banda de l’estació de Sants.