control bicitaxis

Des del mes de gener i fins a mitjans de juliol del 2021, la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 1.943 denúncies a bicitaxis i altres vehicles de mobilitat personal d’ús d’activitat econòmica. La majoria de les multes han estat, o bé per estacionar fora dels espais habilitats a l’efecte (883), o bé per circular fora dels itineraris autoritzats (971).

L’Ajuntament de Barcelona fa mesos que controla el compliment de la normativa per part d’aquesta tipologia de vehicles. En aquest sentit, en va regular la circulació a través de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles. Aquesta normativa marca que aquest tipus de vehicles han d’estar registrats, disposar d’assegurança i circular pels espais que els corresponen. Els agents també vetllen per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles.

Dispositiu conjunt per controlar els bicitaxis

La Guàrdia Urbana, juntament amb Mobilitat i B:SM, realitzaran aquest cap de setmana, 24 i 25 de juliol, un dispositiu conjunt de control i vigilància dels bicitaxis als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. Des de l’any 2016, tots els estius, un decret limita les zones de pas d’aquests vehicles pels carrers de Ciutat Vella: només poden desplaçar-se per dues rutes determinades que els permeten vorejar el districte sense entrar a l’interior:

  • Eix nord-sud: plaça del Portal de la Pau – passeig de Colom – passeig d’Isabel II – avinguda del Marquès de l’Argentera – passeig de Circumval·lació.
  • Eix est-oest: passeig de Picasso – passeig de Lluís Companys – passeig de Pujades – avinguda Meridiana.