Del gener al març del 2021, la Guàrdia Urbana ha interposat fins a 2.600 denúncies a conductors de patinets elèctrics per haver-se saltat la normativa. La xifra és alta, tenint en compte que en tot el 2020 el total de denúncies a patinets elèctrics va ser de 8.500. Ho ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, l’endemà que un conductor de patinet atropellés una dona de 58 anys al carrer d’Aragó, quan es disposava a pujar a un taxi.

Davant d’aquests fets, Batlle ha confirmat que la Guàrdia Urbana ha iniciat les investigacions pertinents i ha fet una apel·lació “al comportament cívic” dels usuaris de patinets elèctrics: “Han de ser molt conscients de què duen a les mans”. El tinent d’alcalde també ha recordat que des del gener —quan va entrar en vigor la nova normativa de la DGT— la Urbana ha incrementat “la vigilància i les sancions”.

Les zones conflictives, sota el punt de mira

Es dona el cas que l’atropellament d’aquest dilluns es va produir en un tram del nou carril bici del carrer d’Aragó, pintat de forma específica per alertar de la proximitat amb la parada de taxis, just abans d’arribar al semàfor de l’encreuament amb el passeig de Gràcia. També hi ha un senyal de cediu el pas pintat a terra.

carril bici arago

Preguntat pels punts conflictius on han de conviure vehicles de mobilitat personal i vianants —com és el cas de la parada de taxis d’Aragó—, Albert Batlle ha avisat que la policia municipal redoblarà la vigilància per garantir la seguretat dels transeünts: “Per descomptat la incrementarem en aquelles zones que puguin ser més complicades”, ha sentenciat.