Una delegació del departament d’educació del Govern del Brasil ha visitat el bicibús de l’Eixample, que va donar-se a conèixer a tot al món després que un vídeo seu es fes viral. El Brasil es planteja fer un pilot de bicibús al seu país, per això està visitant diversos projectes d’arreu del món.

Aquest divendres al matí, la delegació ha visitat el trajecte dels infants del bicibús de l’Eixample fins a l’escola i n’ha fet un tram caminant, per viure’l des de dins. Després el govern sud-americà s’ha reunit amb l’organització per conèixer el funcionament de la iniciativa escolar. Tot i que encara no saben on implementaran el pilot del bicibús, el Govern del Brasil està interessant en la mobilitat escolar sostenible, que actualment no té en compte la bicicleta.

El bicibús de l’Eixample, referent internacional

“El que ha cridat més l’atenció a la delegació del Brasil és que sigui una iniciativa organitzada per la comunitat, les associacions de famílies, i no el govern”, explica Suriñach. De fet, la delegació ha explicat que creu que això serà el més complicat d’implementar al seu país, l’organització des de la ciutadania. A més, actualment al Brasil no tenen l’hàbit d’anar amb bicicleta a l’escola.

“Tenim bastantes visites d’aquesta mena, també d’estudiants”, explica Rosa Suriñach, del bicibús de l’Eixample. Només fa un any i mig que van engegar la iniciativa i ja han assessorat entitats d’arreu del país i també a escala internacional. “Estem en contacte amb bicibusos dels Estats Units, ens interessa fer xarxa per compartir experiències i créixer”.