Evitar les grans aglomeracions és una de les principals recomanacions a l’hora de prevenir els contagis de coronavirus. La nova eina que l’aplicació Google Maps ha posat a disposició dels usuaris permet evitar, precisament, les acumulacions de gent en el transport públic.

En la nova actualització de l’aplicació, quan se sol·liciten les indicacions per desplaçar-se d’un punt a un altre, s’hi inclou també informació en temps real sobre la quantitat de gent que hi ha en els vagons en un determinat moment.

A més, també es dona informació detallada sobre com es preveu que evolucioni la quantitat de gent que hi ha en el transport públic en les properes hores en base a l’experiència d’altres dies. Aquest servei, a Barcelona, funciona en el servei de metro i en els trens de Renfe i FGC. No funciona, en canvi, en els autobusos.

Si per exemple volem fer el trajecte des de Sant Antoni a passeig de Gràcia a les 5 de la tarda, l’aplicació ens indica que els vagons no estan gaire concorreguts però que, en canvi, a les 6 de la tarda hi sol haver la màxima concurrència.

Aquesta funcionalitat s’afegeix a d’altres que ja ha afegit Google Maps en els darrers mesos. Per exemple, quan esculls fer l’itinerari amb transport públic també informa de l’ús obligatori de la mascareta en aquest mitjà.