Els treballs per desviar la Gran Via en sentit Besòs del viaducte de la banda mar al de la banda muntanya, el que fins ahir es feia servir en sentit Llobregat, han començat a primera hora del matí. Calia adaptar la senyalització horitzontal i vertical tant a l’entrada com a la sortida del viaducte.

Per permetre que els operaris poguessin acabar de pintar totes les línies i situar-hi les tanques, fins a les 11.30 h els vehicles han pogut accedir al viaducte de la banda mar per un sol carril, la qual cosa ha provocat retencions a la Gran Via, davant de la Monumental. Allà coincidien els cotxes que volien travessar la plaça i els que es desviaven cap al lateral per agafar el carrer de Los Castillejos. Un cop s’han obert els tres carrils per accedir a l’altra banda de l’anella viària, s’ha imposat la fluïdesa.

Aquest desviament és el segon que es posa en pràctica aquest cap de setmana. Els primers treballs van començar dissabte amb el desviament dels cotxes que entren cap al centre per la Gran Via, que ja no pugen al tambor. Des d’ahir, els conductors en sentit Llobregat es desvien pel lateral de la Gran Via, que s’ha ampliat a tres carrils. Tampoc no hi ha hagut retencions importants en aquest sentit, atès que arran de terra es mantenen igualment els tres carrils de circulació.

Canvi de sentit

El desviament del trànsit d’entrada al centre de la ciutat ha permès adequar la part muntanya de l’anella perquè, a partir d’avui, hi circulin els cotxes que surten de la ciutat en sentit Besòs. Així, la banda mar queda lliure per començar a enderrocar-la a partir de dilluns.

Aquest és el segon cap de setmana amb complicacions de trànsit a l’entorn de l’anella viària de les Glòries. La setmana passada es va tancar la circulació per la rotonda inferior que envoltava la plaça. Els treballs d’aquesta fase de l’enderroc de les Glòries s’allargaran fins al mes de juny i posteriorment es procedirà a enderrocar també la part muntanya del tambor.