autobús exprés ronda universitat

El govern d’Ada Colau vol fer fora 11 de les 15 línies de bus interurbà que actualment tenen origen o final a la ronda de la Universitat i, preferentment, traslladar les parades a punts de la perifèria de Barcelona. Ara bé, un d’aquests autobusos seguirà fent parada al centre de la ciutat. L’Ajuntament de Manresa ha informat que ha rebut el compromís de la Generalitat de mantenir la parada del bus exprés Manresa-Barcelona a tocar de l’actual.

En un comunicat, el consistori del municipi del Bages celebra el canvi de decisió i assegura que el trasllat de la parada a un punt llunyà del centre de Barcelona repercutia negativament en Manresa i el conjunt de la comarca. Considera que posava en risc “la competitivitat del servei”, ja que obligava els usuaris a fer transbord i sumar temps al recorregut.

A la recerca d’un nou indret amb poca afectació

L’Ajuntament de Barcelona aposta perquè els busos interurbans traslladats fora de la ronda de la Universitat facin parada en espais com Sants, Fabra i Puig o l’Estació del Nord. Tot i això,  ja preveia que això no es pogués fer amb algunes línies: si no es poden allunyar del centre de la ciutat, el consistori s’ha compromès a buscar indrets que afectin el mínim possible el veïnat de l’entorn.

Encara no hi ha decidit un emplaçament definitiu per a la parada nova. El govern català apunta que la ubicació serà “a prop d’on és ara”, a la ronda de la Universitat, tal com diu el comunicat de l’Ajuntament manresà.