Foto: Laura Fíguls

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que estudien “noves mesures” d’ordenació del trànsit després de les retencions i cues de l’operació tornada de la segona Pasqua, especialment a l’AP-7. La previsió és que aquestes mesures es puguin aplicar els propers caps de setmana, especialment pel de Sant Joan. A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha advertit que, tot i que treballen en noves mesures, les cues no desapareixeran perquè es concentren molts vehicles a unes hores determinades i en unes vies concretes. “Podem reduir les cues en allò que estigui a les nostres mans, però les cues a l’estiu, evidentment, es repetiran”, ha afegit Plaja, després d’explicar que l’alliberament dels peatges ha augmentat també un 40 % el trànsit en vies com l’AP-7.

Sobre si una d’aquestes noves mesures seria restringir la circulació de camions en cap de setmana, la portaveu del govern ha reconegut que és una de les accions que estan sobre la taula, però “no hi ha res decidit, encara”. També ha recordat que l’AP-7 és de titularitat del Govern, però que la Generalitat és qui gestiona la mobilitat i que, per aquest motiu, poden aportar mesures de regulació del trànsit.

El Servei Català de Trànsit reconeix que l’AP7 ha tocat sostre

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha afirmat que l’AP-7 “ha tocat sostre” els caps de setmana, després que s’hagin registrat cues quilomètriques durant el pont de la segona Pasqua, sobretot en aquesta via. En una entrevista a RAC1, Lamiel ha admès que hi ha un “problema de mobilitat en general” a Catalunya i ha demanat promoure “alternatives a la mobilitat” amb transport públic i ha posat èmfasi en l’autobús.