Nova àrea verda a la Verneda i la Pau

La futura àrea verda a la Verneda i la Pau es posarà en marxa en el transcurs del proper any 2021. Ho va anunciar l’Ajuntament durant el darrer Consell de Barri celebrat aquest mes de desembre. La nova àrea verda és l’ampliació de la nova zona 27, que precisament també des d’aquest mes ja està en funcionament als carrers del barri de Sant Martí de Provençals. La futura zona d’estacionament regulat està previst que s’implanti entre el carrer de Cantàbria, la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig de la Verneda.

4.200 noves places regulades

 El nombre de places d’aparcament que es crearan són aproximadament 4.200. Seran de diferents tipus. N’hi haurà d’àrea verda, àrea blava i també per a motocicletes i càrrega i descàrrega, així com per a persones amb mobilitat reduïda. Encara no s’ha establert una data de posada en funcionament de l’aparcament regulat. El primer pas de la implantació serà la senyalització horitzontal de les places, la instal·lació dels parquímetres i la informació i la gestió dels drets d’estacionament dels residents.

Objectiu: aparcament regulat a tota la ciutat

La mesura respon a l’objectiu de l’Ajuntament de regular l’aparcament en els barris més perifèrics. Aquest any s’han regulat més de 10.000 places a diversos barris. Segons expliquen representants veïnals, en alguns casos les places són utilitzades per persones de fora de Barcelona que hi deixen el seu vehicle per desplaçar-se fins al centre de la ciutat en transport públic en detriment dels veïns que, adverteixen, es troben amb més dificultats per trobar aparcament.