JAVIER NADAL director de Manteniment d'Infraestructures de Metro "La revisió de funicular és anual i és obligatòria perquè ens ho mana la llei del transport per cable, aleshores cada any parem el funicular i el telefèric al mateix temps per fer tota una revisió i inspecció de la instal·lació del funicular, això vol dir cotxes, via, motors, la xarxa, tot. Són tres setmanes d'obres que parem, les dues primeres setmanes principalment són la realització de les tasques de manteniment, aleshores l'última setmana és la setmana de posar ordre, de recollir, de fer neteja i de fer els assaigs que ens demana l'Administració."

Durant tres setmanes, el funicular i el telefèric de Montjuïc romandran tancats per revisió tècnica. Els treballs de supervisió es fan en aquesta època de l’any perquè hi ha menys usuaris i es preveuen menys afectacions al servei. Una flota d’autobusos llançadora continuarà fent per carretera el recorregut entre l’avinguda del Paral·lel, el Parc de Montjuïc i el Castell de Montjuïc. Es preveu que tornin a obrir el dilluns 20 de febrer.

L’aturada és de rutina, es realitza de manera obligatòria cada any i ve marcada per llei. “Es revisen vehicles, motors, sistemes de transport i control, comandaments i sistemes de seguretat, si cal canviar alguna peça és el moment de fer-ho”, explica el director del servei de Manteniment d’Infraestructures de Metro, Javier Nadal. Les feines duraran prop de tres setmanes, han començat el 30 de gener i es preveu que s’allarguin fins al 19 de febrer.

Durant aquest temps els usuaris poden fer servir un servei especial d’autobús llançadora que uneix la parada de metro de Paral·lel amb les parades del Parc de Montjuïc i del Castell de Montjuïc. Funcionarà de 7.30 a 20 h els dies feiners i de 9 h a 20 h els caps de setmana. Així mateix també són útils les línies 150 i 55 del bus, que efectuen els trajectes habituals en aquella zona.