Foto: Vicente Zambrano

El funicular de Montjuïc torna a funcionar després d’estar tancat durant 20 dies per la revisió anual. Aquest dilluns ja es pot tornar a fer servir entre Paral·lel i el Parc de Montjuïc en l’horari habitual: de 7.30 a 20 h els dies feiners i de 9 a 20 h els caps de setmana i festius. Durant tres setmanes s’ha habilitat un servei especial d’autobús per cobrir el recorregut afectat. El tancament del funicular es produeix cada any per poder fer-hi el manteniment i la revisió tècnica necessària.

L’Ajuntament estudia que el funicular arribi a la part alta de Montjuïc

A finals del 2021, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que estudiava la possibilitat d’ampliar el funicular fins a la part més alta de Montjuïc, un accés que ara mateix només es pot fer a peu, en bicicleta, en vehicle privat o en el telefèric. Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, l’obra es podria subvencionar a través dels fons europeus: “És una obra gran, però ara que hi ha fons europeus, de la mateixa manera que demanem millorar el servei de Rodalies, hem de posar a la llista la millora del funicular de Montjuïc. I que els veïns puguem pujar fins a dalt del castell. Hi estem treballant”, va afirmar Serra.

El telefèric, encara tancat

Una altra de les infraestructures que uneix la ciutat amb la muntanya de Montjuïc, el telefèric, continuarà sense funcionar fins al 3 d’abril. La infraestructura també va tancar per fer-hi la revisió anual i la posada a punt. Aquest any l’aturada tècnica s’allargarà un total de cinc setmanes, perquè cal fer una inspecció més a fons, després que hagi superat les 22.500 hores de funcionament. La primera part d’aquests treballs de manteniment es van fer el primer trimestre del 2021.