El funicular de Montjuïc ha tancat les portes al públic de manera temporal des d’aquest dilluns i fins al 27 de març. Son tres setmanes per fer les tasques obligatòries de revisió i posada a punt de tots els elements que conformen les instal·lacions.

Transports alternatius per fer el recorregut

TMB explica en un comunicat que mentre es facin els treballs de revisió del funicular, entre Paral·lel i Parc de Montjuïc, es recomana fer servir com a alternativa un servei especial d’autobús, que funcionarà amb el mateix horari que el funicular. L’horari és de 7.30 a 20 hores els dies feiners i de 9 a 20 hores els caps de setmana i festius.

Una altra proposta de servei alternatiu és la Línia 150 de bus (Plaça Espanya – Castell de Montjuïc) que funciona tots els dies de la setmana de 7 a 21 hores. La Línia 55 (Parc de Montjuïc – Pl. Catalana) puja a Montjuïc des del carrer de Lleida i té la terminal al costat de l’estació superior del funicular.

La interrupció del servei s’anuncia en cartells a l’estació de metro de Paral·lel (L2 i L3) i a les del mateix funicular. L’altre transport per cable de Montjuïc, el Telefèric, va començar la seva aturada tècnica anual per revisió el 28 de febrer i reobrirà el 4 d’abril.

L’Ajuntament estudia que el funicular arribi a la part alta de Montjuïc

A finals del 2021, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que estudia la possibilitat d’ampliar el funicular fins a la part més alta de Montjuïc, un accés que ara mateix només es pot fer a peu, en bicicleta, en vehicle privat o en el telefèric. Segons el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, l’obra es podria subvencionar a través dels fons europeus: “És una obra gran, però ara que hi ha fons europeus, de la mateixa manera que demanem millorar el servei de Rodalies, hem de posar a la llista la millora del funicular de Montjuïc. I que els veïns puguem pujar fins a dalt del castell. Hi estem treballant”, ha afirmat Serra.