El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que la Generalitat explotarà una nova línia de Rodalies que arribarà a l’aeroport del Prat, i que està construint Foment, la primera en dècades. Calvet ha explicat que aquesta línia convencional de tren enllaçarà Barcelona, poblacions de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat amb les dues terminals de l’aeroport de Barcelona, la T1 i la T2. Segons Calvet, la línia no pararà a Sants però sí que ho farà a estacions com Sant Andreu Comtal. La previsió és que les obres s’acabin el 2022.

Per Calvet, aquesta mesura permetrà millorar el transport públic i fer front a l’emergència climàtica. El conseller ha assegurat que ara s’inicien els estudis per a l’explotació de la línia i per veure quants combois s’han de comprar per posar-la en servei.

Actualment, hi ha una línia l’R2 Nord que connecta la terminal 2 de l’aeroport amb Barcelona i la rodalia. A la ciutat té parada a Sants i el passeig de Gràcia.

També el metro, L9 Sud connecta les terminals 1 i 2 amb Barcelona cada set minuts.