Accident avioneta

Una avioneta s’ha accidentat aquest dissabte a la tarda sobre les vies de Rodalies, a l’altura de l’aeroport de Sabadell. L’incident s’ha produït durant les maniobres d’aterratge i ha provocat una ferida menys greu i un tall a la circulació dels trens de les línies R4 i R12 durant poc més d’una hora. A les 19.22 h, les autoritat policials han permès restablir la circulació per una via al tram afectat. I poc després de les 21 h, la circulació per les línies afectades ha quedat restablerta.

Aterrar a Sabadell per baixa pressió d’oli

L’incident ha començat a les sis de la tarda, quan el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció civil ha rebut l’avís de l’aeroport de Sabadell en què els indicaven que activaven el pla d’emergències en Alerta Local a causa d’una avioneta biplaça que havia d’aterrar amb baixa pressió d’oli.

A les 18.10 h, el mateix aeroport ha donat avís que l’avioneta s’havia estavellat als seus afores, concretament sobre les vies del tren de Renfe, entre Sabadell Sud i Barberà del Vallès. ADIF ha anunciat que la circulació de trens s’ha hagut d’aturar, però que la catenària no s’havia vist afectada.

S’ha traslladat la pilot a l’hospital Parc Taulí

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès la pilot, única tripulant de l’avioneta, que ha resultat ferida menys greu i ha estat traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres ambulàncies del SEM i quatre dotacions de Bombers, que han tallat el subministrament de combustible del motor de l’aeronau.

L’avioneta accidentada feia el trajecte Reus-Reus, i havia d’aterrar a Sabadell per problemes amb la pressió d’oli.