ACTUALITZACIÓ: Les famílies amb pocs ingressos podran entrar durant un any a la ZBE sense etiqueta

L’Ajuntament de Barcelona i el Grup Municipal d’ERC negocien una exempció per a famílies amb rendes baixes i “autònoms precaris” que, si s’acorda definitivament, permetrà que puguin circular per la zona de baixes emissions a partir de l’1 de gener del 2020 encara que els seus vehicles no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT.

Ho ha explicat aquest dilluns el regidor d’ERC Max Zañartu, que ha concretat que, d’aquesta exempció, “se’n podrien beneficiar uns pocs milers de vehicles”. Aquesta mesura, per tant, farà que hi hagi altres vehicles que, malgrat no tenir etiqueta de la DGT, podran seguir circulant a l’interior de la ZBE. Són, entre d’altres, els de persones amb mobilitat reduïda i els d’emergències. Els vehicles professionals (furgonetes, camions i autobusos) tindran una moratòria d’un any i no començaran a ser sancionats fins a l’1 de gener del 2021.

A més, tots els propietaris de vehicles sense etiqueta podran demanar fins a 10 autoritzacions anuals l’any per poder circular dins la zona de baixes emissions. Cada autorització tindrà un cost de dos euros.