És el vehicle més antic d'aquesta exposició. Es tracta d'un Hispano-Suiza de 1909. Feia el trajecte entre Barcelona i Caldes de Montbui, una ruta molt popular a l'època ja que eren molts els banyistes que visitaven les termes d'aquest municipi. FRANCESC SAGALÉS, director de Sagalés "Aquí hi havia l'entrada dels passatgers que pagaven la primera classe, que n'hi cabien de tres a quatre, després a darrere hi havia vuit que eren segona classe i a vegades posaven 12 persones." No és l'únic autobús amb història. Aquest d'aquí és un dels primers busos turístics de dos pisos que hi va haver a la ciutat. RICARDO AGUIAR, responsable de bus turístic de TMB "A Espanya no s'utilitzaven vehicles de doble pis perquè tot eren vehicles d'un pis i es van comprar els busos d'aquest model a Berlín que ja els retirava de servei." Passejant per aquesta exposició es poden reviure els últims 100 anys d'història del transport públic a Catalunya. Una història que està plena d'anècdotes. JOSEP ROIG, propietari del vehicle "Va portar el Barça-València. El Kubala, el Moreno, el Manchón van pujar en aquest autobús i el Cèsar i tot aquell equip del Barça." Els motors d'aquests autobusos històrics es tornaran a engegar per participar en el ral·li que se celebrarà demà. Sortiran des d'aquest punt i recorreran més de 40 quilòmetres fins arribar a Caldes de Montbui. Us ho ha explicat des de l'Avinguda de la Reina Maria Cristina, Verònica Rama.

L’exposició es desmuntarà el diumenge 6 de maig a les 10.30 h del matí, quan s’iniciarà la tercera edició del Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui. Per tal de reduir les afectacions al trànsit, l’itinerari seguirà rutes secundàries i vies urbanes.

La mostra està organitzada per TMB, la Fundació TMB, Sagalés i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).