El districte d’Horta-Guinardó s’està plantejant fer alguns canvis en la zona 29 de l’àrea verda. Des que va entrar en funcionament al setembre, l’Ajuntament ha rebut diverses queixes de treballadors de la Vall d’Hebron que ja no poden aparcar perquè no són residents i veïns que, tot i viure molt a prop, tampoc no tenen dret.

Places buides i veïns sense aparcament

Volen que les noves places d‘àrea verda de la Clota i la Vall d’Hebron també siguin pels veïns de barris limítrofs com la Teixonera, el Carmel o Horta. Els residents que poden fer ús de l’espai estan satisfets, ja que era una demanda històrica, però ara s’ha donat la paradoxa que l’oferta d’àrea verda cobreix amb escreix la demanda dels residents de la Vall d’Hebron i la Teixonera i altres veïns o treballadors que en farien ús de l’espai no tenen dret a aparcar-hi.

Ampliar l’ús de l’àrea verda que s’ha creat al límit del nostre barri als residents del barri, o a gran part dels residents.
Mokhtar Ayouni, AV Horta

L’Ajuntament mourà fitxa aviat

Davant la situació generada, l’Ajuntament estudia ampliar l’ús de les noves places als veïns dels barris contigus mentre busca alternatives per l’altre col·lectiu que denuncia haver sortit perjudicat per la regulació de l’aparcament en aquest punt de la ciutat, els treballadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Encara no ho tenim tancat, però hi estem treballant i estem mirant que més veïns afectats per aquest tema puguin aparcar allà.
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

Per solucionar la manca d’aparcament de franc per als treballadors de la Vall d’Hebron que arriben en cotxe, el districte d’Horta-Guinardó estudia la possibilitat de cedir un solar perquè hi pugui aparcar el personal del centre hospitalari i manté reunions amb les associacions de veïns dels barris limítrofs per determinar quins veïns de la Teixonera, Horta i el Carmel podrien fer servir la nova àrea verda com a residents.