Aquest dimarts ha entrat en funcionament el nou ascensor de la parada de Vallcarca, de la Línia 3, que connecta els barris del Putxet i el Farró amb Vallcarca i els Penitents, i permet salvar un desnivell de 17 metres per accedir a l’estació. Amb la posada en marxa d’aquest elevador, culmina la segona fase de l’actuació per millorar l’accessibilitat d’aquest equipament, que ha tingut un cost d’1,1 milions d’euros, finançats pel fons FEDER. La primera fase es va fer el 2019 i va tenir un cost d’1,7 milions d’euros.

Un ascensor amb tres parades i una passera

L’ascensor té tres parades, que permeten accedir al vestíbul de l’estació de Vallcarca, de la Línia 3, des dels barris del Putxet i el Farró i de Vallcarca i els Penitents. A més, una passera dona accés a l’ascensor des de l’avinguda de la República Argentina. Fins ara, els veïns havien d’anar caminant des de l’avinguda de Vallcarca fins a República Argentina, un trajecte amb molt pendent. Només s’hi podia accedir pujant per les escales i rampes dels Jardins de Manuel de Blancafort o bé fent ús de les escales mecàniques que connecten les dues boques del metro, ubicades a l’avinguda de Vallcarca i a l’avinguda de la República Argentina.

Accés al nou ascensor de l’estació de Vallcarca

Els usuaris del nou ascensor l’han rebut amb satisfacció. L’Ariadna Plantà assegura que està molt bé, perquè “les persones que van en cadira de rodes hi poden accedir i no han de baixar per la rampa”. La Carla Tarraga, veïna de la zona, explica que fins ara feia servir la parada de metro de Lesseps, que li queda més lluny, perquè és més accessible per al cotxet del nadó. Ara diu que està contenta perquè podrà fer servir l’ascensor per accedir a l’estació de Vallcarca.

93 % de la xarxa, adaptada

Amb aquesta intervenció, el Departament de Polítiques Digitals i Territori assegura que ja estan adaptades 151 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93 % del total. La resta estan en fase de projecte o inici d’actuacions.