Es va construir l'any 1970. Hi conflueixen dues línies de metro, l'L2 i l'L3, i també el funicular de Montjuïc. Entre l'antiguitat i el pas constant de viatgers, a l'estació de Paral·lel li cal una reforma. "La veig una mica antiquada, una mica antiga, sobretot si cauen quatre gotes, s'inunda." "Yo creo que un poco de reformas, porque tiene muchas goteras." "Sobretot el que són les parets i tot això es veu una mica antiquat, ja, jo crec que és el que convindria més canviar." Aquesta setmana comença la rehabilitació integral de la parada. Se'n substituiran els terres, els revestiments de les parets, el mobiliari i els sostres. També se'n renovaran els esglaons i se'n millorarà la il·luminació. S'utilitzaran materials resistents i colors clars per contribuir a la sensació d'amplitud. També se'n millorarà la distribució per fer més fàcil el flux de viatgers. Els treballs ocuparan el vestíbul i els passadissos de l'estació, però també es faran notar a l'exterior. "Durant els treballs s'ocuparà una part de la plaça de la Bella Dorita per emmagatzemar-hi material de construcció. Aquest aparcament de motos també quedarà afectat. A partir d'aquesta setmana ja no s'hi podrà aparcar. Tampoc no hi haurà aparcament en algunes de les zones per a bicicletes. Les obres comencen aquesta mateixa setmana i es preveu que s'acabin el febrer de 2017.

La rehabilitació integral de l’estació de Paral·lel, on conflueixen les línies 2 i 3 de metro, preveu distribuir l’espai per millorar el flux de viatgers. S’utilitzaran materials resistents i es faran servir tons clars per augmentar la sensació de lluminositat. També se’n renovarà la senyalització informativa i s’hi instal·laran barreres de control més efectives.

Les obres està previst que comencin aquest dimecres i s’acabaran el febrer de 2017. Durant els treballs es veurà afectat l’espai públic al voltant de l’estació. S’ocuparà part de la plaça de la Bella Dorita per apilar-hi el material de construcció. Així mateix, quedaran anul·lats temporalment l’aparcament de motos que hi ha a l’avinguda del Paral·lel, just al davant de l’entrada al vestíbul del metro, i l’aparcament de bicicletes de l’altra banda de l’avinguda, a l’entrada de la ronda de Sant Pau.