La temporada alta de turisme ja ha arribat però la nova estació de busos de Sants encara no està enllestida. Les obres van amb quatre mesos de retard des del març, quan haurien d’haver acabat. Mentrestant, els viatgers han d’esperar-se com poden asseguts a les maletes o els murs de la zona. A més, l’estació només té tres lavabos prefabricats.

La situació no és nova i els usuaris i conductors ja fa anys que se’n queixen. Enguany, però, la perspectiva era d’encarar la temporada d’estiu amb l’estació de busos de Sants ja acabada. Els mòduls han d’incloure una zona d’estada, màquines de refrescs i un espai d’atenció al client de les companyies.

L’Estació del Nord, a ple rendiment

La situació de Sants contrasta amb la que viu l’Estació del Nord, per on passen una mitjana de 440 busos al dia. Alemanya, Romania, Ucraïna o el Marroc són algunes de les destinacions més llunyanes on porten la trentena de companyies que hi treballen. Els responsables de l’estació, però, asseguren que tot i estar en temporada alta, l’equipament funciona al 50 % de capacitat real.