Les obres es van iniciar l’any 2011 però fins a aquest estiu la zona de Gal·la Placídia no ha començat a tenir un aspecte renovat. Fa uns mesos els veïns es queixaven que la durada dels treballs els estaven perjudicant, però els problemes podrien tenir els dies comptats. El primer símptoma ha estat la reobertura, aquest divendres, de dos dels accessos a les estacions dels FGC de la plaça.

El nou vestíbul de l’estació ja ha entrat en funcionament, tot i que encara se n’han d’acabar les obres de millora i adaptació a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs tenen un pressupost de 20,7 milions d’euros i han estat cofinançats amb fons europeus. També aquest divendres s’ha tancat l’accés a l’estació al carrer de Marià Cubí per renovar-ne l’arquitectura interior.

El vestíbul que avui ha entrat en servei, de 600 metres quadrats de superfície, s’ha construït al costat del recinte ja existent i permet als usuaris moure’s en un espai més ampli. A més del nou vestíbul, s’han posat en funcionament dos ascensors, que faciliten els desplaçaments dels viatgers amb mobilitat reduïda. A l’accés situat al costat de la plaça de Gal·la Placídia, a més, s’hi ha instal·lat una escala mecànica.

Les obres de millora de l’estació dels FGC de Gràcia es troben en la recta final i, tot i que encara hi falten alguns detalls, el gruix dels treballs s’han completat, inclosa la reurbanització en l’entorn afectat per les obres.