distintiu ambiental dgt etiqueta

Dur al vehicle el distintiu ambiental de la DGT visible és obligatori? L’1 de gener del 2020 va entrar en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) i molts barcelonins es pregunten si s’exposen a una multa pel fet de conduir un vehicle amb distintiu ambiental sense portar visible l’etiqueta de la DGT al cotxe. Us aclarim els dubtes.

És opcional però recomanable

Col·locar l’etiqueta ambiental al parabrisa és opcional i, per tant, no és obligatori. Tenint això en compte, no es poden multar els conductors que no ho facin, sempre que circulin amb un cotxe exempt de les restriccions. Malgrat tot, tenir l’etiqueta de la DGT visible al cotxe facilitarà la feina i el control que pugui fer la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La policia et pot aturar més vegades

Si decideixes no enganxar l’etiqueta, bé perquè no l’has rebut, o perquè no vols, t’arriscaràs que els agents de la Guàrdia Urbana t’aturin dins la ZBE. En qualsevol cas, només procediran a comprovar la documentació i la matrícula del vehicle per saber si el teu cotxe pot circular o no per l’interior de la ciutat.

En cas d’infracció per circular durant un episodi de contaminació sense distintiu ambiental de la DGT, s’aplicarà la sanció corresponent, tipificada com a falta lleu, greu o molt greu. Les multes poden superar els 1.800 euros.