La Guàrdia Urbana ha denunciat penalment un conductor que circulava a 185 km/h per la ronda de Dalt. Segons ha detallat la policia a les xarxes socials, el van va detectar a través dels radars situats en aquesta via la matinada del 23 de gener. Concretament, el van enxampar a l’altura del quilòmetre 14 de la ronda en sentit Llobregat, tocant al límit entre Barcelona i el municipi de Cornellà.

Es tracta d’un tram on la velocitat màxima permesa és de 80 km/h. Per això la policia l’ha denunciat penalment. La Guàrdia Urbana recorda que l’excés de velocitat és una de les causes principals de sinistre a la ciutat i augmenta la gravetat de les lesions.

El 7 de gener la Guàrdia Urbana també va enxampar un altre conductor circulant amb més velocitat de la permesa per la ronda de Dalt. En aquest cas, anava a 162 km/h. Un mes abans, el 7 de desembre, la policia també va detectar un conductor que anava a 159 km/h per la ronda del Litoral. En aquest tram, la velocitat màxima permesa també és de 80 km/h.