Aquest dilluns entren en funcionament 827 places d’àrea verda a Nou Barris. Se situen a la Trinitat Nova, el darrer barri del districte que implementa l’estacionament regulat en aquest mandat. A l’octubre l’Ajuntament va decidir ajornar el desplegament de l’àrea verda a Canyelles i les Roquetes en espera d’arribar a un acord amb els veïns. Els tres barris de la zona nord ja es van descartar en un inici.

374 aparcaments de motos

Amb aquesta actuació es regula l’estacionament de la nova zona 34, que inclou la calçada entre els límits que formen la via Favència, el carrer de Nou Barris, el carrer de Portlligat, el passeig del Bosc de Roquetes, el pas d’Antonio Cuadrillero, l’avinguda Vallbona i l’avinguda Meridiana. A més, s’han creat 374 places d’àrea de motos i 12 places d’àrea DUM.

Un barri amb problemes d’aparcament

L’arribada de l’àrea verda està ben vista per una part dels veïns, que des de feia anys reclamen solucions als problemes d’aparcaments, amb la desaparició dels aparcaments provisionals als solars pendents d’edificar dins el procés de remodelació de la Trinitat Nova. En aquest cas, la nova àrea verda no afectarà alguns dels solars com, per exemple, al carrer de S’Agaró amb el carrer de la Llosa i el del carrer de Fenals amb la via Favència.

Entre les demandes veïnals hi havia la petició d’una àrea d’aparcament exclusiva per a residents i també recuperar les places dels aparcament soterrats d’algunes promocions d’habitatges de l’antiga Regesa que no s’havien arribat a estrenar.

Vuit barris amb àrea verda

La implantació de l’àrea verda al districte de Nou Barris va començar fa dos anys a Vilapicina i la Torre Llobeta. Des d’aleshores, les places d’aparcament regulat s’han anat estenent a la resta de barris del districte fins a arribar a la Trinitat Nova.

Les previsions del govern municipal eren acabar la legislatura amb 10 dels 13 barris del districte amb àrea verda. En un primer moment es van descartar els tres barris de la Zona Nord: Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. A la llista de barris sense àrea verda s’hi van sumar més tard Canyelles i les Roquetes.

Al barri veí de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, s’ha fet marxa enrere per a la implementació de l’àrea verda, que estava prevista que comencés també a finals del mes de novembre. La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, va confirmar fa unes setmanes que el projecte de regulació de l’estacionament quedava aturat perquè els informes de mobilitat ho han desaconsellat.