L’Ajuntament continua ampliant la xarxa de carrils bici de la ciutat, tal com preveu el Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018. Aquesta setmana s’ha sumat en aquesta xarxa un carril bici nou al passeig de Sant Joan, entre la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal. Amb aquesta reforma s’ha traslladat el pas de bicicletes de la zona central del passeig a les calçades laterals. Així s’ha deixat el bulevard central exclusivament per als vianants.

Durant les obres, s’han construït dos carrils unidireccionals als laterals del passeig, cobrint així tant la calçada ascendent com la descendent. Aquest carril bici nou s’espera que suposi una millora en la seguretat dels vianants que normalment circulen per l’espai central.

Les obres van començar el 12 de juny i, malgrat que ja està en marxa el carril bici, continuaran durant el juliol per completar la intervenció. Per exemple, es pavimentarà el bulevard central del passeig, per tal d’eliminar el carril bici que hi havia fins al moment. La reforma permetrà ampliar la rambla central del passeig,  un espai que, en un futur, han d’ocupar els paradistes del Mercat de l’Abaceria, que es traslladaran al passeig mentre durin les obres de reforma. A més, abans que s’acabi l’any, es vol construir-hi un carril bus amb l’objectiu de millorar el transport públic de la zona.