Són un grup de sis turistes amb un guia. Tenen una ruta marcada i una velocitat que no poden superar, 25 km/h. Aquest és l'acord que tenen amb l'Ajuntament per tal d'obtenir un permís per circular pel Gòtic. L'ordenança prohibeix l'ús d'aquests aparells per la vorera excepte quan hi ha una autorització municipal com aquesta, és a dir, per a activitats destinades al turisme i l'oci. Per la síndica de Barcelona, la proliferació d'aquests vehicles està causant problemes als vianants, i per això demana que es pugui multar els infractors que, per exemple, circulen a més velocitat de la permesa. "D'on més queixes ha rebut la síndica és del barri de la Barceloneta on precisament aquí, al passeig Marítim o al passeig de Joan de Borbó els segways poden anar per la vorera." Els distribuïdors oficials de segways volen constituir-se en associació per poder pactar amb el consistori la normativa que els regeix. Alerten que ells no incompleixen les normes perquè necessiten el permís municipal per sobreviure i que, en tot cas, són els patinets elèctrics els que són més incívics. MARIA TERESA LANUZA, veïna de la Barceloneta "Hi ha unes motos que quan agafen el carrer Doctor Aiguader sembla la Diagonal i això no hauria de ser així. Després uns cotxets amb un motor... Això no és un barri, això és un barri de bicicletes." Fins i tot algunes botigues on es lloguen aquests aparells confirmen el mal ús que en fan alguns usuaris. LLUÍS MOREIRA, mànager de Rent Electric "El que més fan és saltar i derrapar. Nosaltres els expliquem la normativa, com han de conduir, què poden fer, què no poden fer.... Ho fem signar al contracte." Tot i això, contradiccions del sector, a la mateixa botiga, la imatge dels fullets publicitaris és un noi fent una cabriola amb un patinet elèctric.

La síndica de Barcelona ha demanat al consistori que modifiqui l’ordenança de circulació per poder tipificar les infraccions comeses amb Segway, patinets elèctrics i altres aparells mecànics impulsats per un motor que no estan homologats com a vehicles. Maria Assumpció Vilà diu que la proliferació d’aquests aparells causa problemes als vianants, ja que alguns usuaris circulen “a gran velocitat, derrapant o fent piruetes”. Actualment, l’Ajuntament autoritza de manera excepcional l’ús d’alguns aparells en activitats destinades al turisme i l’oci.

Els empresaris de Segway es defensen

Els distribuïdors oficials de Segway volen constituir-se en associació per poder pactar amb el consistori la normativa que els regeix. Alerten que ells no incompleixen les normes perquè necessiten el permís municipal per sobreviure i que, en tot cas, són els patinets elèctrics els que són més incívics. Fins i tot algunes botigues on es lloguen aquests aparells confirmen el mal ús que en fan alguns usuaris, tot i que els fan signar un contracte d’obligacions i deures. “El que més fan és saltar i derrapar”, afirma Lluís Moreira, mànager de Rent Electric, al carrer del Doctor Aiguader.