Els ciclistes no veuen amb bons ulls algunes novetats dels carrils bici de Barcelona. La futura remodelació de l’avinguda del Paral·lel és un dels temes que està en el seu punt de mira. L’Ajuntament preveu substituir els carrils actuals per una única via bidireccional al centre de l’avinguda. Des de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta consideren que la proposta no resol la manca de seguretat en els encreuaments i dificultarà accedir a l’Eixample.

També critiquen altres canvis menors. Per exemple, expliquen que en algunes vies es van pintar senyals de cediu el pas per donar prioritat a la sortida de vehicles privats d’edificis. També es queixen que els carrils bici són estrets i no garanteixen prou la seguretat dels ciclistes. Una altra crítica dels usuaris de la bicicleta és que en algunes zones de la ciutat els aparcaments per a aquest transport són insuficients.

Per tot això, la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta reclama a l’Ajuntament que se centri a crear més aparcaments i que es construeixin carrils bici que prioritzin la seguretat del ciclista.