Els taxistes tornen a estar en peu de guerra. En un comunicat, Elite Taxi amenaça a posar Barcelona “potes enlaire” fins que “es compleixi la llei”. Segons explica aquest sindicat, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha validat l’aplicació d’Uber que li permet poder operar a Barcelona, després d’incorporar la tarifa de preu tancat. Davant d’això, diuen, i de la incapacitat sancionadora de l’IMET, els taxistes estan disposats a defensar el sector “mitjançant l’únic idioma que coneixen les administracions: la pressió als carrers”.

L’anunci de mobilitzacions noves dels taxistes arriba un mes després de les primeres protestes convocades per Elite Taxi, justament quan Uber va anunciar que tornava a operar a la ciutat.

Identificació externa als taxis que treballin per Uber

Des d’Elite Taxi exigeixen una identificació externa per als taxistes “que puguin prendre la mala decisió de treballar amb Uber”. En el comunicat, el sindicat assegura que “la pressió i el paquet d’exigències s’incrementarà”. Considera que, a banda d’Uber, tampoc Cabify no està complint la llei dels VTC. Els taxistes consideren que ells, en canvi, estan complint amb la normativa, i sortint a treballar en moments “molt difícils i agònics” pel sector.