L’objectiu era restablir el servei abans que s’acabés aquesta setmana per evitar les molèsties als usuaris, però el tercer descarrilament en tan sols tres setmanes ha fet impossible normalitzar el trànsit ferroviari de les línies Barcelona-Vallès. Ferrocarrils de la Generalitat ha anunciat que quatre línies funcionaran amb alteracions en el recorregut habitual durant el mes d’agost, ja que es vol renovar part de  la infraestructura i resoldre definitivament els problemes tècnics que s’han produït durant els canvis d’agulles que, durant les darreres setmanes, ha causat petits descarrilaments prop de l’estació de Plaça de Catalunya.

Les línies afectades són l’S1 (Terrassa), l’S2 (Sabadell), l’L6 (Reina Elisenda) i l’L7 (Avinguda del Tibidabo). Els combois de les línies S1 i S2 s’aturaran a totes les estacions del recorregut i circularan amb un interval de sis minuts entre la Plaça de Catalunya i Sant Cugat. Entre Sant Cugat i Terrassa o Sabadell l’interval serà més llarg, d’entre 12 i 15 minuts.

Els trens de les línies L6 i L7 funcionaran amb un servei de trens llançadora entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda i també entre Gràcia i l’Avinguda del Tibidabo, respectivament, en ambdós casos amb una freqüència de sis minuts.