El robatori de prop 100 metres de cable de coure, com aquest, en el tram que va des de l'estació de Bellvitge fins a Sants, ha causat retards durant tot el matí a la línia R2 nord i sud de Rodalies Renfe, i als trens de mitjana distància de l'R11, R14, R15 i R16. Tot plegat, perquè s'ha vist afectat el sistema de senyalització. Els usuaris n'han patit les conseqüències. Entre 10 i el 15 % de les incidències en el servei de tren són causades per actes d'aquesta mena. Des d'Adif, però, no se'n responsabilitzen ja que ho consideren vandalisme i no una avaria tècnica. Per això, de moment, no es fan càrrec de retornar els diners dels bitllets, tot i les reclamacions dels usuaris. A hores d'ara ja s'ha solucionat la incidència, però encara es registren retards d'uns quinze minuts en els trens.

Rodalies de Catalunya

ha confirmat que els retards de més de 30 minuts que han afectat l’R2 han estat causats pel robatori de 100 metres de coure a les instal·lacions entre Bellvitge i Sants. Fins a quarts de dues de la tarda els tècnics ferroviaris han estat duent a terme feines de reparació, especialment a la senyalització de les vies.

Alguns passatgers han criticat que la companyia no els hagi abonat l’import per tractar-se d’actes vandàlics aliens a l’empresa.

La resta de línies de Rodalies han funcionat amb normalitat.