No es pot aparcar aquí. Trobar aparcament ha estat el principal maldecap dels barcelonins que s'han acostat a la Festa del Cel. Amb els pàrkings de gom a gom, molts han hagut d'anar d'una banda a l'altra del litoral buscant un lloc. La Guàrdia Urbana s'ha encarregat de distribuir els vehicles i han preparat un dispositiu d'emergència. L'objectiu era restringir la circulació a l'avinguda litoral en cas que s'acumulessin massa cotxes. Els més previsors, però, han optat pel transport públic. Per fer front a les aglomeracions, TMB ha reforçat el servei de les línies de metro u i quatre durant les hores de més afluència. A més, un autobús llançadora ha recullit, i ho farà fins a les 18 h, els viatgers de les estacions de Marina, Bogatell, Llacuna i Poblenou per agilitzar els desplaçaments. Això sí, un cop a la parada, els espera una passejada fins a la platja.

Les línies de transport públic que cobreixen el front marítim han augmentat l’oferta de pas durant aquest diumenge. L’L4, la més pròxima a la zona de la Festa del Cel, amb les estacions de Ciutadella-Vila Olímpica, Bogatell, Llacuna, Poblenou, Selva de Mar i El Maresme-Fòrum, ha tingut la màxima capacitat en hora punta i també es s’han reforçat l’L1, L2 i L3. El pesonal del metro s’encarrega de regular l’accés a les estacions per garantir la seguretat dels usuaris.

A més, per facilitar els desplaçaments de tornada, s’establirà entre les 11 i les 18 h un servei de bus llançadora entre les estacions de Llacun (L4), Poblenou (L4) i Marina (L1). L’intèrval serà de sis o set minuts. TMB també recomana que qui pugui agafi faci transbordament de l’L4 a l’L2 a la Pau, ja que la línia lila travessa la ciutat i no s’espera que estigui tan atapeïda.

Restriccions de trànsit

La Guardia Urbana regula els accessos a la zona des d’aquest matí. En cas d’una excessiva afluència de vehicles, es podrien tancar les sortides 22, 23 i 24 de la Ronda Litoral en sentit Besòs i la 22 en sentit Llobregat.