Des del 9 de gener un bus llançadora trasllada els usuaris de l’Hospital del Mar, dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, a l’Hospital de l’Esperança. Aquest servei estava en proves fins al 8 de març però el districte de Ciutat Vella n’ha fet balanç de l’ús i ha decidit que el servei sigui permanent. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que, tot i que esperaven estar al voltant del centenar d’usuaris cada dia i l’han acabat utilitzant una seixantena o vuitantena de persones, el servei es mantindrà perquè també ha estat una reivindicació dels veïns a través de l’Associació de Veïns de la Barceloneta.

Bus llançadora fins a l’acabament de les obres de l’Hospital del Mar

La notícia de la  continuïtat del bus llançadora satisfà l’Associació de Veïns de la Barceloneta. Creuen que el servei és necessari i que ha de continuar fins que acabin les obres a l’Hospital del Mar. Jaume Vall,  membre de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, afegeix que “si les proves continuen estant a l’Hospital de l’Esperança i no a l’Hospital del Mar, la llançadora és necessària mentre estiguin les proves i les intervencions a l’Hospital de l’Esperança i la llançadora ha d’estar vigent i en funcionament fins que tots aquests serveis desapareguin de l’Esperança”.

El bus funciona de dilluns a divendres entre les vuit del matí i dos quarts de quatre de la tarda i trasllada de franc els pacients de l’Hospital del Mar a l’Hospital de l’Esperança fent dues parades a Sant Martí. La freqüència de pas és de 45 minuts i té una capacitat per a 18 persones i una cadira de rodes. Per poder-lo utilitzar només cal presentar la cita sanitària. Els usuaris poden anar acompanyats d’una persona, que tampoc no haurà d’abonar res pel servei. El cost d’aquest servei és de poc més de 100.000 euros a l’any.