Res no tornarà a ser igual amb el Bicing. El govern ha fet un canvi de timó en les tarifes del servei, que tindran un preu o un altre en funció de les vegades que s'agafi una bicicleta. L'abonament anual es mantindrà, però passarà dels 45,11 euros d'ara a més del doble, per sobre dels 97 euros. Amb aquesta targeta es podran fer viatges il·limitats durant l'any que no superin la mitja hora. Com a novetat, s'incorpora un nou abonament anual bàsic que, per 42 euros, permetrà fer un màxim de 50 viatges l'any. Si se'n volen fer més, es podrà complementar amb tres targetes noves. Una de 10 viatges, que costarà set euros. Una de 50 viatges, a 24 euros. O bé una de 100 trajectes amb un cost de 42 euros. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "El que es pretén és reduir un dèficit que en aquest moment és insostenible. Però alhora, el més important que pretenem és fer un sistema més just, més equitatiu, més equilibrat." Els nous preus NO entraran plenament en vigor l'1 de gener. El 2013 es planteja com un any de transició i conforme s'esgotin els abonaments, s'actualitzaran amb els nous, que seran operatius del tot el 2014.

La segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, ha justificat el nou sistema tarifari com una mesura per combatre el dèficit del servei, que actualment és de 12 milions d’euros. Segons ha explicat Recasens, les noves tarifes “busquen una proporcionalitat entre els preus i l’ús del Bicing”. La regidora d’Economia ha recordat que l’usuari cobreix el 28% del cost del Bicing, quan en d’altres transports públics com el bus i el metro, l’usuari suporta el 50% del cost.

A banda de la nova tarifa plana per als usuaris que en facin un ús habitual, s’estrena com a novetat un nou abonament anual bàsic que, per 42 euros, permetrà fer un màxim de 50 viatges. Si se’n volen fer més, es podrà complementar amb tres noves targetes per usos. N’hi haurà un de 10 viatges que costarà 7 euros, un altre de 50 a 24 euros, i un tercer de 100 usos per 42 euros. Tres títols que només podran adquirir els socis.

La segona tinenta d’alcalde ha afegit que el sistema tarifari està dissenyat “a mida dels usuaris per garantir una millora de la prestació del servei i que, alhora, vol ser més equitatiu per beneficiar aquells que en fan un ús més racional”.

L’últim increment significatiu de l’abonament anual d’aquest servei es va produir a principis de 2012 quan va passar de 35 a 44 euros.