Tot i ser el segon dia amb més operacions de Setmana Santa, 225, diumenge l’ambient a l’aeroport del Prat va ser extremadament tranquil: passadissos pràcticament buits i molt poca gent als taulells de facturació.

La majoria de viatgers amb qui betevé va parlar eren barcelonins o catalans que han vingut a visitar la família per Setmana Santa i han agafat el vol de tornada al país on viuen ara: després d’uns dies de descans, tornada a la feina.

“Des de l’estiu estem vivint a Andalusia. Tornem perquè demà allà no és festiu.””
Paqui

Una catalana resident a Suïssa des de fa 20 anys va explicar que “feia molt de temps que teníem ganes de venir, des de fa un any que no podíem moure’ns”. També s’hi van veure alguns turistes europeus que han vingut a Barcelona a passar uns dies de vacances.

Sense retencions a la xarxa viària

Trànsit fluid i molt poques retencions a la xarxa viària catalana en l’inici de l’operació tornada de la Setmana Santa. Un total de 170.408 vehicles ja han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les 20 h d’aquest diumenge, un 0,6 % menys en comparació amb la Setmana Santa del 2019. L’operació tornada durarà fins a les 22 hores de Dilluns de Pasqua, 5 d’abril, i l’SCT calcula que tornaran al voltant de 550.000 vehicles.