L’esdeveniment que concentrarà una major afluència de públic seran els X Games, el principal certamen dedicat als esports extrems, urbans i d’acció. L’esdeveniment se celebrarà en quatre instal·lacions de la muntanya de Montjuïc: l’esplanada de l’Anella Olímpica, la Piscina Municipal de Montjuïc, el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

La confluència d’aquest esdeveniment amb La nit dels museus i el Saló de l’Automòbil provocaran restriccions en l’estacionament i afectacions al trànsit en aquest àmbit. Així, mentre se celebri el saló es prohibirà l’estacionament a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i al costat Llobregat del carrer de Lleida, entre el carrer de Maria Montessori i el passeig de Santa Madrona. A conseqüència dels X Games, les restriccions d’aparcament arribaran a l’avinguda de l’Estadi des del carrer dels Jocs del 92 fins al passeig Olímpic; tot el costat mar al carrer de Vivers; l’avinguda Miramar davant la piscina de salts i a diversos trams del passeig Olímpic. Ateses totes aquestes afectacions es recomana l’accés als recintes a peu o en transport públic. TMB ha informat que reforçarà la línia 150 de bus en la franja de tarda dels dies 17, 18 i 19 amb més vehicles.

Més atenció a les zones turístiques

A banda dels tres certàmens, el cap de setmana és un moment de molta afluència de creueristes que arriben al port de Barcelona. La Guàrdia Urbana desplegarà un operatiu preventiu concentrat majoritàriament al centre de la ciutat i als punts turístics, d’oci i comercials més concorreguts. A més, els visitants han de saber que es trobaran la Font Màgica de Montjuïc tancada entre el 16 i el 19 de maig.