L’avinguda Diagonal afronta una nova reordenació entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Roger de Llúria. En aquest tram s’ampliaran els carrils bus del tronc central. Ara fan 2,7 metres i són massa estrets perquè hi passin els autobusos, en especial quan hi ha pics de trànsit. Amb la intervenció s’eixamplaran a 3,1 metres d’amplada cadascun. També s’ampliaran la resta de carrils del trànsit rodat. Tot plegat, però, obligarà a reduir un carril de circulació.

El resultat final serà el següent: en sentit Llobregat, hi haurà un carril bus i dos carrils de circulació, que passaran de 2,25 i 2,35 metres, a 2,80 cadascun; en sentit Besòs, a banda del carril bus hi ha dos carrils per al trànsit privat, que també fan 2,25 i 2,35 metres, respectivament, i se n’eliminarà un. L’únic carril que quedarà farà 2,85 metres.

Afectacions i parades de bus anul·lades

Les obres de reformulació han començat aquest dilluns, 9 de novembre, i està previst que s’allarguin un mes, fins al 8 de desembre. Els treballs es faran de dia, sobretot els caps de setmana i festius, per afectar el mínim possible la mobilitat dels dies feiners. Els dies de més afectació es preveu que siguin la setmana del 9 al 13 de novembre i els dies 5 i 7 de desembre.

Mentre es faci la modificació dels senyals horitzontals es mantindrà almenys un carril per sentit i es farà per trams d’illa. No se’n veuran afectats els carrers transversals que convergeixen amb la Diagonal. Sí que patiran afectacions les parades d’autobús situades en el tram entre Francesc Macià i Roger de Llúria, que estaran anul·lades mentre durin els treballs.