Dia Sense Cotxes 2021
Un nen juga a tenis taula durant el Dia Sense Cotxes 2019. Imatge: Carlota Serarols (Ajuntament de Barcelona)

El Dia sense Cotxes 2021 a Barcelona torna un any més aquest 22 de setembre. Durant diverses franges horàries, els vianants guanyaran espai a cotxes, motos, futgonetes i la resta de vehicles de motor en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, en què també es va celebrar el Park(ing) Day. Aquest dimecres hi ha programades més d’una trentena d’activitats que comportaran talls de trànsit en carrers principals de Barcelona i també secundaris. Detallem les propostes lúdiques i les afectacions de la mobilitat rodada.

Activitats distribuïdes per tot Barcelona

El Dia dense Cotxes 2021 ha deixat de tenir la via Laietana com a escenari principal i inclou activitats distribuïdes per tota la ciutat. En total hi ha una trentena de propostes, entre tallers, xerrades, exposicions i classes d’esport dirigides. Estan pensades per a totes les edats i tenen com a objectiu fomentar els mitjans de transport sostenibles i promoure el compliment de la normativa per reduir els accidents a la via pública.

Carrers tallats i afectacions de trànsit durant el Dia sense Cotxes

Hi ha programades activitats en cadascun dels 10 districtes de Barcelona que podrien provocar talls de carrers i afectacions de trànsit durant el Dia sense Cotxes. Te’ls detallem carrer a carrer:

  • Ciutat Vella. L’activitat que hi havia agendada al passeig de Lluís Companys s’ha cancel·lat.
  • Eixample. Hi ha activitats programades al passeig de Gràcia i els carrers del Consell de Cent, Villarroel, Bailèn i Calàbria que podrien afectar el trànsit rodat.
  • Sants-Montjuïc. La circulació de vehicles pot quedar interrompuda a la plaça dels Països Catalans i el carrer de Sant Fructuós.
  • Les Corts. Es podrien registrar alguns talls al carrer de Numància.
  • Sarrià – Sant Gervasi. La plaça de la Torre, el carrer d’Elisa Moragas, la via Augusta, el carrer de Vendrell, el de Mas Yebra i la travessera de Gràcia poden estar tallats o amb afectacions de trànsit.
  • Gràcia. Hi ha previstes activitats al carrer del Cardener i al de Minerva, que podrien dificultar la mobilitat.
  • Horta-Guinardó. La circulació de vehicles pot quedar alterada al carrer de la Conca de Tremp i al d’Horta.
  • Nou Barris. Hi ha activitats programades al carrer de Valldemossa, la plaça dels Eucaliptus i el carrer dels Arítjols, que també poden comportar talls de trànsit.
  • Sant Andreu. L’únic carrer que podria quedar tallat és el de Gran de Sant Andreu, a l’altura del carrer de Malats.
  • Sant Martí. Les activitats que hi ha programades no inclouen afectacions viàries.