És el primer dia que tots els autobusos circulen amb normalitat, però aquest matí les parades estaven força buides. El fet que sigui dissabte i la pluja han fet que molts passatgers es quedessin a cada. Els veïns ho notaran sobretot a partir de dilluns. "Va bien porque nosostros llevamos a los niños al colegio y los traemos" Els qui més han patit la vaga són els veïns que viuen a la muntanya. Durant aquests dos mesos el cotxe ha estat per a molts l'única alternativa. "Bajar yo bajo perfectamente bien, pero subir me ahogo, es una cuesta muy grande, ya ha ido muy mal, he tenido que coger el coche para subir y bajar." L'acord entre els conductors i l'empresa Sagalés, que opera el servei de bus a Torre Baró, va arribar finalment ahir i va posar fi a dos mesos de conflicte. Els treballadors han desconvocat la vaga perquè l'empresa s'ha compromès a no rebaixar els sous, el mes que ve cobraran la paga extra i també han aconseguit una redistribució dels horaris. ANTONIO ESTRADA, delegat del treballadors a Nou Barris "A partir de ahora realizaremos la jornada de seis horas continuadas con un descanso de media hora, hasta llegar al cómputo de ocho horas, ocho horas y veinte minutos, y que la empresa gestione las pérdidas a través de mantenimiento y averias, que las tiene que solucionar. Y si esto funciona nosotros seguiremos 24 años más haciendo el servicio como hasta ahora, sin ningun problema." L'única qüestió que queda pendent és l'acomiadament d'un treballador que continua la via judicial. El comitè d'empresa confia que finalment sigui readmès.

Les línies d’autobús que ja tornen a circular amb normalitat són la 80, 81, 82 i 83. Els veïns de Torre Baró han patit les conseqüències de quedar-se sense transport públic durant dos mesos en una zona que de per si ja té problemes de comunicació i on el transport privat ha estat l’única alternativa. Tot i ser el primer dia de tornada al funcionament de les quatre línies de bus, aquest dissabte, l’afluència d’usuaris no ha estat gaire elevada. S’espera que dilluns les línies tornin a recuperar l’afluència habitual que tenien abans de la vaga.

Gràcies a l’acord arribat entre l’empresa i els treballadors, Sagalés s’ha compromès a no rebaixar sous i a mantenir una paga extra. Per altra banda, també s’ha acordat entre totes dues parts que hi haurà una redistribució d’horaris.