Des de divendres les hem pogut veure al gran festival de les Harley-Davidson que, per sisè any consecutiu, s’organitza al voltant de Montjuïc. Però aquest matí de diumenge ha arribat el moment més esperat per tots els motards que aquests dies es concentren a Barcelona: la sortida. 12.000 motos han encés el motor a  Montjuïc i han recorregut el centre de la ciutat. Són quasi totes Harley, però també s’hi han afegit alguns motards amb vehicles d’altres marques i fins i tot algun ciclista. En total, unes 5.000 motos menys que l’any passat, quan es va assolir la xifra rècord de 16.000 participants, però la mateixa sensació de recórrer tots junts Barcelona sobre els mítics vehicles de dues rodes.

Han començat a sortir a les 11 de l’avinguda de l’Estadi Olímpic i, després de baixar de Montjuïc, han arribat a la Gran Via pel carrer d’Entença. Han travessat mitja Barcelona per la Gran Via, fins a la plaça de Tetuan, on han agafat els passejos de Sant Joan, Lluís Companys, Pujades, Picasso i Colom i fins a l’avinguda de Miramar, per on retornen de nou a l’avinguda de l’Estadi.

Es diu desfilada de banderes perquè els motoristes, a més d’un acompanyant, acostumen a portar a sobre del vehicle la bandera de Harley-Davidson o la de qualsevol altra amb què se sentin identificats, sobretot la del seu propi club de motards. Avui hem pogut veure que no tots han vingut de fora de Catalunya, perquè molts han triat l’estelada per desfilar pel centre de la ciutat.

La Guàrdia Urbana ha organitzat els corresponents talls de carrers per intentar minimitzar l’efecte de la desfilada sobre el trànsit de la resta de vehicles. Fins a les 12 hores, també ha calgut desviar gairebé 40 línies de bus de TMB. L’avinguda de la Reina Maria Cristina romandrà tancada fins demà, així que les línies d’autobús que hi circulen (13, 23 i 150) seguiran desviades.