Bicicoop posa a disposició de cooperatives i espais comunitaris bicicletes compartides perquè les usin les persones que en formen part en el seu dia a dia. La iniciativa es va posar en marxa al juliol com a prova pilot, amb l’entrega de sis bicicletes a Coòpolis, i a hores d’ara ja se n’han repartit vint entre una desena d’entitats de l’economia social i solidària.

Bicicoop és un projecte impulsat per l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, Coòpolis; Biciclot i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Totes les bicicletes que s’han posat en circulació són recuperades i s’han reparat i posat al dia a Biciclot.

Aposta per la mobilitat sostenible

Ivan Miró, de Coòpolis, assegura que Bicicoop és una aposta per la mobilitat sostenible així com per l‘economia circular. A l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona les sis bicicletes s’han posat a disposició dels vuit projectes cooperatius que s’hi estan incubant perquè les usin les persones que hi treballen en els seus trasllats quotidians de proximitat.

Satisfets amb l’ús que s’està donant a les bicicletes

Miró reconeix que estan satisfets amb la iniciativa. Les bicicletes estan ja a disposició d’una desena d’entitats de Barcelona i el Prat del Llobregat i, de cara a l’any que ve, des de Coòpolis esperen enfortir els lligams amb Biciclot i també crear un nova línia de treball per fomentar la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta.

Les bicicletes compartides estan a disposició de projectes cooperatius com ara el Grup Ecos o La Comunal i espais comunitaris com ara la Lleialtat Santsenca. L’ateneu de promoció dels projectes cooperatius, Coòpolis, es va posar en marxa el 2017 al recinte de Can Batlló.