multa patinet elèctric

La Guàrdia Urbana ha posat pràcticament 2.000 denúncies a conductors de bicicletes i vehicles de mobilitat personal en només una setmana. Concretament, 1.911 en set dies. Saltar-se els semàfors és la infracció que més ha detectat la policia durant aquest període, amb un total de 484 sancions. La segona és circular per fora dels carrils habilitats per ciclistes i conductors de patinets amb 451 i, la tercera, és fer servir telèfons mòbils o auriculars mentre s’està conduint, que n’acumula 334.

Són dades que ha fet públiques la Guàrdia Urbana de Barcelona a través de les xarxes socials després que la setmana passada va iniciar una campanya per incrementar la seguretat d’aquests vehicles en la circulació pels carrers de la ciutat.

L’objectiu: el compliment de la nova normativa de la DGT

Es tracta d’un dispositiu que ha preparat la Guàrdia Urbana per controlar que els vehicles de mobilitat personal compleixen la nova normativa de la DGT, que va entrar en vigor el 2 de gener. Per exemple, limita la velocitat màxima de 30 a 25 km/h, prohibeix expressament circular per la vorera i àrees de vianants o limita el nombre de passatgers a un. Des de l’Ajuntament de Barcelona, a més, volen incorporar l’obligatorietat de portar casc i disposar d’una assegurança per circular amb patinet elèctric per la ciutat.