(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat 977 vehicles VTC fins al 20 de juny, segons xifres del govern municipal. Les sancions s’han posat en dos períodes diferenciats, 365 entre l’1 de gener i el 13 de juny i 612 entre el 14 i el 20 de juny, quan es va fer una campanya específica d’inspecció d’aquest tipus de vehicles.

La denúncia més habitual, un 31 % del total (307), ha estat la corresponent al codi 3919, és a dir, no dur enlloc clarament visible des de l’exterior els distintius obligatoris.

Formació sobre la regulació dels VTC

D’altra banda, l’Ajuntament també ha indicat que entre el 7 i l’11 de juny es va impartir formació específica a una quarantena de membres de la Guàrdia Urbana entre agents i comandaments a l’entorn de la regulació dels vehicles VTC. El consistori ha fet públiques aquestes dades després de la reunió que ha mantingut amb entitats representants del col·lectiu del taxi. En la trobada hi han participat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), Rosa Alarcón, i la intendència de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Després de la reunió, l’entitat Elite Taxi ha felicitat els representants municipals per la tasca duta a terme i per l’esforç per fer “que tot funcioni”, malgrat que “la maquinària tan garantista de l’Administració és lenta i complicada”.